Speeddating: wat is dat nou precies?

De meeste mensen hebben wel eens iets gehoord over speeddating, maar weten eigenlijk niet precies wat het is en hoe het in zijn werk gaat. Daar willen we vandaag verandering in brengen dus lees snel verder!

De opzet

Hoewel er uiteraard verschillende soorten speeddating-evenementen zijn, hebben ze allemaal een vergelijkbare opzet. Het is een activiteit waarbij mensen zich aanmelden om in korte tijd met meerdere mensen kennis te maken. Bevalt een gesprekspartner van beide kanten goed, dan verstrekt de aanbieder van het evenement de gegevens zodat men contact met elkaar op kan nemen voor een vervolgafspraak.

Vaak worden speeddating-evenementen georganiseerd in een openbare ruimte die is afgehuurd door de organisatie. Zij ontvangen de deelnemers, geven uitleg en geven aan wanneer de gesprekken beginnen en eindigen. Daarna schuift een van beiden door naar de volgende tafel voor het volgende gesprek.

De verschillende varianten

 Er zijn verschillende varianten als het om speeddaten gaat. Dit kan over de tijdsduur van de gesprekken gaan, maar ook over de deelnemers. Kijk dus altijd goed naar de doelgroep voordat je je inschrijft voor een speeddating-evenement.

Tip: Speeddaten Eindhoven

Leeftijd

 Leeftijd is het vaakst een leidende factor als men op zoek is naar een partner. Daarom zijn er evenementen voor verschillende leeftijdsgroepen, zoals 65+. Een weduwe van 70 zal hoogstwaarschijnlijk niet zitten te wachten op gesprekspartners die misschien nog studeren of net op de arbeidsmarkt zijn begonnen – en andersom ook niet.

Hoger opgeleiden

Daarnaast zijn er speciale evenementen voor hoger opgeleiden. Deze doelgroep hecht er waarde aan dat de toekomstige partner ook een hogere opleiding heeft genoten. Door hiervoor speciale evenementen te organiseren kun je dus gemakkelijk het gesprek aangaan met potentiële partners die dit ook belangrijk vinden.

Uitgelicht: Speeddaten Utrecht

Homo’s en lesbiennes

Tot slot zijn er ook mensen die op hetzelfde geslacht vallen. Daarom zijn er ook speciale evenementen voor homo’s en lesbiennes. Juist voor deze doelgroep kan het lastig zijn om een partner te vinden omdat de spoeling een stuk dunner is dan bij hetero’s.

De online-variant

Deze variant bestond al langer maar is door de pandemie de laatste jaren enorm gegroeid. Je kunt gewoon achter je computer gaan zitten om aan online speeddating-evenementen deel te nemen. Zo kun je op een verantwoorde en laagdrempelige wijze in contact komen met nieuwe mensen.

Conclusie

Er zijn verschillende vormen van speeddating zodat er altijd een evenement is dat bij jou wensen past. Je kunt kiezen uit evenementen voor verschillende doelgroepen en plaatsen.